sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

The first

Hey!

Olen 17-vuotias tyttö Espoosta ja käyn Mäkelänrinteen lukiota. Lähden ensi vuodeksi Yhdysvaltoihin, Utahiin vaihto-oppilaaksi Explorius-järjestön kautta. Tein tämän blogin nyt seuraavaa vuotta varten, jotta ystävät, perhe ja muut kiinnostuneet voivat seurata mun vuotta siellä.

Mietin pitkään, lähdenkö esim Ranskaan tai Uuteen Seelantiin. Oon asunut nuorempana pari vuotta Jenkeissä ja se ihmisten puheliaisuus, koulu-elämä, koulujärjestelmä, kaupat, sää yms houkuttelivat. Kokoajan tiesin, että vaikka kuinka yritin miettiä muita vaihtoehtoja, kuitenkin päätyisin lopulta Jenkkeihin.

Perhe- ja sijoitustietoni sain tietää huhtikuun alussa yhtenä perjantaiaamuna koeviikolla, kun matikan koe alkoi parin tunnin päästä. Keskittymisestä ei oikein tullut yhtään mitään, kun en saanut mitään muuta mietittyä, kun että lähden UTAHIIN ensi vuodeksi. 
Sanoin aina kavereilleni ennen kuin sain tietää sijoitustietojani, että kaikki muut perheet käyvät paitsi Alaskaan igluun, tai Utahiin mormoni-perheeseen...  Ajattelin monta päivää, että ehkä tämä on jokin vitsi, en voinut oikeasti päätyä sinne Utahiin mormoni-perheeseen! En ikinä sopeutuisi sinne!

75

Tutustuin kuitenkin hostperheeseeni sähköpostin ja facebookin kautta ja he vaikuttivat todella mukavilta ihmisiltä. He ovat vähän vanhempi pariskunta ja heillä on 9 lasta, mutta kukaan heistä ei asu enää kotona. He asuvat parinkymmenen minuutin matkan päästä Utahin pääkaupungista eli Salt Lake Citysta. Tottakai heti googlasin alueen, ja onneksi se ei ollutkaan niin keskellä-ei-mitään kuin olin ajatellut. Siellä on kaikki lempikaupat ja -kahvilat :D

Ihmisten reaktiot ovat kuitenkin parhaita, kun kerron minne olen lähdössä ensi vuodeksi. "MITÄ? ai niinku oikeesti?" tai sitten vain nauravat tai tuijottavat suu auki tai kysyvät, että "eiks utahis oo aik paljo niit sellasii tosi uskonnollisii ihmisii..?"
Kaiken tämän keskellä on vaikea itse yrittää pysyä positiivisena. Sillä asenteella tottakai vaihtoon täytyy kuitenkin lähteä, sinne lähdetään oppimaan jotain uutta ja saamaan kokemuksia!
delicate-arch-arches-national-park-utah
Utah on siis Nevadan ja Coloradon välissä ja Arizonan yläpuolella USA:n kartalla. Siellä on tosi kylmät talvet, mutta myös tosi kuumat kesät. Utahissa, Salt Lake Cityssä on todella hyvät laskettelurinteet ja ootan, että pääsen sinne laskemaan! 

Kouluni, Viewmont Highschool, on 10min matkan päässä meiltä ja siellä on 2000 oppilasta. Pääsen jatkamaan siellä harrastuksiani, eli yleisurheilua ja tennistä. Tennisjoukkueen tryoutit on heti ensimmäisinä päivinä, kun saavun Utahiin. 

Vaikka aluksi sijoitustietoni oli pieni, tai no, iso shokki, nyt olen kuitenkin hyväksynyt asian. Vuodesta tulee TODELLA erilainen kuin mitä olen ikinä kokenut, mutta senhän takia sinne lähdenkin! Lähtöni on elokuun alussa, ja en jaksa odottaa!

Heta


8 kommenttia:

 1. Hei mullaki oli ihan samat fiilikset ku sain kuulla et meen konservatiiviseen pikkukaupunkiin Texasiin, jossa on myös ihan sikana tommosii mormonien tapasii ja melkein itkin ku näin sanan Texas mun hosttiedois... Vielki vähän tuntuu et miten ihmeessä sopeudun, mut kai se asenne vaa ratkasee, ainaki nähää erilaist ja koetaan uutta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se asenne ratkaisee!! Mulla sama fiilis kun näin sanan Utah, mut kaikkeen sopeutuu vaikka oiski tosi vaikeeta:)

   Poista
 2. Moikka Heta, and wow, this is so exciting! I'm sure you will have amazing experience. The first year living in a foreign country will change you so much (as I learned during the year I lived with you!). I'll be following your blog, post lots of photos please :) And there are some brilliant rock climbing areas near where you'll be living in Utah, you should try it out while you're there... Good luck and enjoy! xoD

  VastaaPoista
 3. Jes sait tän blogin tehtyä!:)
  Toi sun reaktio oli ihan samanlainen kuin mulla, kun sain sijoitustietoni! Järkytys, sitten hämmennys ja sitten asiaan totuttelua. Mutta nyt kun olen tutustunut perheeseeni, en tosiaankaan haluaisi muualle :) Mun perhe on täydellinen just mulle. Ja toisekseen on ihan sairaan kiva mennä isoon kaupunkiin eikä mennä pikkukylään. Vaikka kyllä munkin mielipide oli aiemmin se etten halua ainakaan Alaskaan tai Utahiin :D no utahiin nyt sitä mennään!
  Mun kavereiden, tuttujen ja jopa opettajien (?!) reaktio on ollut just noit samoja. Naurua, hämmennystä, kauhua, varoittelua.. Haha, no niille pitää vaa sanoo et joojoo, kyl mie tiiän minne meen :D

  Näkyillää sit ehkä siellä Utahissa!:) Toivottavast kesä menis nopee ni pääsis jo lähtemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinpä siis kaikki on ihan kauhuissaan, et ootko nyt ihan varma et lähet sinne! Me tullaan oppimaan niin paljon tost vuodesta, ei se nyt niin kauheeta voi olla niinku kaikki varottaa:D Salt Lake City on kuitenkin niin iso kaupunki nii sieltä varmasti löytyy kavereita yms:) Joo todellaki nähdään siellä!!

   Poista
 4. Mihin alueelle meet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meen salt lake cityn viereen Centerville-nimiseen paikkaan :)

   Poista